Община Генерал Тошево

23 март ’20

Трето заседание на Кризисния щаб

Трето заседание на Кризисния щаб

Трето заседание на Кризисния щаб

Днес, 23 март, в Община Генерал Тошево се проведе поредното заседание на общинския Кризисен щаб в града, във връзка с превенцията от разпространение на коронавирус – COVID – 19.

По време на срещата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от властта във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината. Градоначалникът сведе до тяхното знание и заповедите, които през изминалата седмица влязоха в сила. Към момента Общинска администрация, включително кметствата и кметските наместничества, Медицинския център, Районно управление на МВР, както и Районна служба ПБЗН са обезпечени с маски, ръкавици и дезинфектанти.

Освен поръчаните 1000 бързи теста за коронавирус е направена поръчка и за предпазни костюми за многократна употреба.

Валентин Димитров заяви, че общинския Кризисен щаб вече разполага с 10 броя пръскачки (5 моторни и 5 гръбни), които при нужда ще се използват за дезинфекциране на обществени места. В готовност е 3.5-тонната цистерна, към която е прикрепена помпа с пръскачка. Тя ще бъде използвана за дезинфекциране на улици, ако това е необходимо.

На заседанието на Щаба бяха докладвани лицата, които са под карантина. Вече има такива на които 14-дневният карантинен срок е изтекъл. За съжаление списъкът всекидневно се обновява и в него се появяват нови и нови имена. От РУ – Генерал Тошево обявиха, че очакванията са, бройката на имената в тези списъци, да се допълва през следващите дни.

Още новини