Община Генерал Тошево

19 септември ’22

Тонове боклук беше събран при провеждането на акцията „Да изчистим България заедно“

„Да изчистим България заедно“

Тонове боклук беше събран при провеждането на акцията „Да изчистим България заедно“

Десетки жители на град Генерал Тошево, сред които много деца и ученици, се включиха в поредната инициатива за опазване на околната среда „Да изчистим България заедно“. След като през миналата година всички заедно почистихме лесопарка, тази година усилията бяха насочени към горичката в другия край на града – в края на улиците „23 септември“ и „Никола Вапцаров“.

Акцията започна точно в 10:00 часа в съботния ден и буквално час по-късно на сборната площадка вече имаше събрано огромно количество чували с всевъзможни боклуци. В инициативата се включиха деца, младежи, активни граждани и представители на Общинска администрация и институциите в града. Доброволците бяха подпомогнати и от техника, която извозваше тежките строителни отпадъци, които са изхвърляни на мястото през годините.

Несъмнено най-дейни в благородната акция бяха младите жители на нашия град, които с желание и мисъл за природата събираха всеки неестествен за зелените площи отпадък.

По данни на еколога на Община Генерал Тошево, в рамките на националния ден за почистване, бяха събрани над 10 тона отпадъци, които бяха извозени на Регионалното депо в село Стожер. На всички включили се акцията бяха раздадени чували и ръкавици.

Паралелно с регулярните акции по почистване на определени места в града и селата на община Генерал Тошево, продължават да се провеждат и образователни уроци и беседи за нуждите от разделното събиране на отпадъци. В детските градини и училищата лекциите за правилното сметосъбиране и рециклирането набират все по-голяма популярност, а децата получават необходимите знания за опазването на околната среда. 

Още новини