Община Генерал Тошево

15 май ’24

Семейната спартакиада украси третото издание на Седмицата на спорта 2024 в град Генерал Тошево

Семейната спартакиада украси третото издание на Седмицата на спорта 2024 в град Генерал Тошево

Семейната спартакиада украси третото издание на Седмицата на спорта 2024 в град Генерал Тошево

   Топ-събитието в програмата на третото поредно издание на Седмица на спорта в град Генерал Тошево, определено беше семейната спартакиада, която се проведе на 14 май. Спортното състезание събра на игрището за мини футбол в градския парк, пет жадни за победа, игри и забавления семейства. Интересната надпревара се провежда за втори пореден път и отново генерира огромен интерес както сред участниците, така и сред публиката.  

   Спартакиадата, която много наподобява любимата на всички деца игра „Бързи, смели, сръчни“, беше официално открита от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който поздрави участниците за смелостта им да участват в това предизвикателство и ги призова да продължават да обичат спорта и да бъдат винаги активни.

   В състезанието се включиха пет семейства – шампионите от миналата година семейство Гицови, семействата Геогриеви, Дикови и Михайлови, както и специалните гости – участниците в телевизионния риалити формат „Един за друг“ – двойката Петър и Галена Дикови, заедно с двамата си племенници. 

   За стриктното изпълнение на отделните игри се грижеше пет-членен съдийски апарат, съставен от началник Отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Надежда Колева – председател, и членове – преподавателите по физическо възпитание и спорт на трите училища в града Александър Маринов, Пенка Стоянова и Ангел Димов и Мария Великова – гл. специалист „Човешки ресурси“ в Общинска администрация.

   Петте отбора трябваше да премерят сили в общо десет различни вида игри, разпределени в четири кръга. Надпреварите включваха в себе си елементи за бързина, прецизност и точност, като отделните етапи бяха с покачваща се сложност и това направи спартакиадата доста изтощителна. Допълнителен проблем създаде и времето, тъй като още със старта на първата игра, заваля ситен дъжд, който намокри всички участници. Те обаче не се предадоха и продължиха да се борят с всички сили до финалните метри. 

   Краят на състезанието дойде с една много интересна и интензивна игра. В нея участниците трябваше да нанижат гумени рингове в специално изработена дървена мишена с колчета, като всяко колче носеше определен брой точки. Това затрудни изключително много семействата, но те не се предадоха и след десетки опити успяха да завършат играта.

   След последния сигнал съдиите се заеха с тежката задача да определят победителите и призьорите. Присъждаха се точки, спечелени по време на игрите, добавяха се наказателни точки за грешки, допуснати по трасето и се начисляваше време за бързина.

 

   Победители във второто издание на семейната спартакиада станаха семейство Георгиеви. На второ място остана двойката Петър и Галена Дикови, а трети завършиха миналогодишните първенци – семейство Гицови. За семействата Михайлови и Дикови останаха почетните четвърти и пети места от надпреварата.   

 

   Всички участници получиха много предметни награди, ваучери за пазаруване от известна верига магазини, грамоти и медали, както и бурни аплодисменти от публиката.

 

   След края на състезанието всички споделиха, че са се забавлявали безкрайно много, останали са доволни и с удоволствие биха участвали отново в подобно атрактивно състезание.

 

Още новини