Община Генерал Тошево

03 юни ’24

Петнадесето издание на Лятна академия „Патиланци“

Петнадесето издание на Лятна академия „Патиланци“

Петнадесето издание на Лятна академия „Патиланци“

   Днес в двора на ЦПЛР – Център за работа с деца, град Генерал Тошево, официално беше открито поредното петнадесето издание на любимата на всички деца Лятна академия „Патиланци“. В първия ден на Академията присъстваха близо 40 малчугани, като в следващите 1-2 седмици се очаква техният брой да нарасне още повече. От ранни зори децата се събраха в двора на ученическото общежитие и показаха, че жадуват за нови вълнуващи приключения, запознанства и весели истории.

   И тази година официалното откриване на Академията премина под звуците на много музикални изпълнения, танци и игри.

   На откриването присъства и кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, който поздрави всички малчугани. Той им пожела една незабравима лятна ваканция, изпълнена с положителни емоции, забавления и нови знания. След това градоначалникът раздаде на всички патиланци по една шапка, която да ги предпазва от слънчевите лъчи. Директорът на ЦПЛР – Център за работа с деца Елена Дочева пък разкри част от изненадите и събитията, които децата ще преживеят през следващите три месеца.

   От старта на Академията до края на месец август, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.

   Целта на Лятна академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.

 

Още новини