Община Генерал Тошево

20 май ’21

Фестивал на баскетболната игра в Генерал Тошево

Днес в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ официално беше дадено началото на двудневния баскетболен фестивал за деца до 10-годишна възраст.

Фестивал на баскетболната игра в Генерал Тошево

Фестивал на баскетболната игра в Генерал Тошево

Днес в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ официално беше дадено началото на двудневния баскетболен фестивал за деца до 10-годишна възраст. Събитието беше открито лично от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. В надпреварата участват над 200 деца от общо 17 отбора от градове от Североизточна България – домакините от „Спортбаскет ГТ“, „Добрич 93“, „Черноморец“ (Балчик), „Спартак“ (Варна), „Вълци“ (Разград), „Черно море Тича“ (Варна), „Светкавица“ (Търговище), „Дунав 2016“ (Русе), „Шумен“, „Силистра“, „Ънстопабъл“ (Добрич), „Росица“ (Павликени), „Лудогорец“ (Разград), „Варнабаскет“, „Старбаскет“ (Варна), „Дунав 2007“ (Русе) и „Вихър 2002“ (Вълчи дол).  

 

   Самият фестивал на баскетболната игра няма състезателен характер, а основната му идея е да бъде привлечено вниманието на най-малките и да предизвика интерес към баскетбола. Още първите изиграни двубои направиха отлично впечатление. Малките деца са научени на коректна и дисциплинирана игра, уповаваща се на основите на баскетбола. Въпреки крехката си възраст, децата показват, че обичат този спорт и се учат с огромно удоволствие на него. Треньорите пък демонстрират търпение и спокойствие при работата си с най-малките.

 

   В баскетболния фестивал като домакин се включи и тимът на „Спортбаскет ГТ”, воден от треньора Стойо Стоев. Малките местни таланти жадуват да се представят добре в конкуренцията на силни състави и да покажат, че дори в малък град като Генерал Тошево се работи усилено и правилно с най-малките любители на баскетбола.

Още новини