Община Генерал Тошево

30 януари ’23

Честита годишнина!

Честита годишнина!

Честита годишнина!

   Днес, 30 януари 2023 г., се навършват 63 години от обявяването на Генерал Тошево за град. На същата дата през 1960 г. е бил подписан Указ №38 на Президиума на Народното събрание, с който тогавашното село Генерал Тошево е обявено за град. По-възрастните граждани разказват, че това е било постигнато с много труд и усърдна работа от всички. При обявяването на Генерал Тошево за град хората са празнували и са се поздравявали по улиците, но тепърва предстояла по-трудната задача – да покажат на всички, че новият град, появил се на картата на България, е населено място с бъдеще.

   За тези 63 години от своето развитие Генерал Тошево се развива като център на една от най-големите общини в България с 41 населени места и територия от над 900 000 дка, почти цялата част от които са земеделски земи.

   В наши дни Генерал Тошево вече се е утвърдил като един модерен, демократичен и с европейско лице град. Разбира се, със своите проблеми и недостатъци. Но в тези трудни времена най-важното е той да бъде съхранен. Да продължи да съществува. А това зависи единствено от нас. И ако ние се научим да бъдем ценим това, което имаме тук и сега, ако се научим да го пазим и да работим за неговото развитие и просперитет , то със сигурност бъдещето ни ще бъде светло.

   По повод празника, Община Генерал Тошево и НЧ „Светлина – 1941“, кани всички жители и гости на нашия град на юбилеен концерт на маестро Живко Желев и ПФА „Добруджа“. Музикалното събитие, което бележи 60 години житейски път и 40 години творческа дейност, ще се състои на 30 януари от 18:00 часа в залата на културната институция.

   Входът е свободен!

Още новини