Община Генерал Тошево

22 декември ’23

Безброй вълшебства на празничния концерт „Коледна приказка“ на НЧ „Светлина – 1941“

Безброй вълшебства на празничния концерт „Коледна приказка“ на НЧ „Светлина – 1941“

Безброй вълшебства на празничния концерт „Коледна приказка“ на НЧ „Светлина – 1941“

   На 21 декември богато украсената и пищна зала на НЧ „Светлина – 1941“ в град Генерал Тошево, едва побра всички желаещи да се насладят на празничния концерт „Коледна приказка“.

 

   Тържеството по случай предстоящите празнични дни започна с хубави коледарски песни и наричания от страна на талантливите танцьори от ПФА „Добруджа“, град Добрич. За тяхното изпълнение на сцената излезе кметът на Община Генерал Тошево, който влезе в ролята на домакин и пожела коледарите да изпълнят няколко песни за момите и юнаците в нашата община. След това той помоли станиникът да благослови обредния хляб и според обичая дари групата с паричка.

 

 

 

   След този чудесен традиционен български ритуал Валентин Димитров се обърна към всички присъстващи на концерта с думите: „Не забравяйте, че Коледа е вълшебна и на Коледа наистина стават чудеса. Нужно е само да сме по-добри, да вярваме и да се обичаме“.

 

 

   С неговия поздрав започна и музикално-танцувалната част от богатата програма на концерта. На празничната сцена се появиха десетки изпълнители, които демонстрираха богатството на родния фолклор.

 

 

   Със страхотни пиеси на велики композитори възпитаниците на класа по пиано поздравиха гостите на концерта. Специален поздрав за всички присъстващи имаше и от класа по китара. Дамите от ЖПФГ „Китка“ изпяха две великолепни песни, а най-големите аплодисменти обраха момичетата от ФТС „Българка“, ВГ „Жаборани“, ДТС „Тошевче“ и воклано трио „Бялата лястовица“. Гост-изпълнител на събитието беше Симона Йорданова, която за пореден път показа великолепния си глас с омайващо изпълнение.

 

 

   Празничният концерт на НЧ „Светлина – 1941“ „Коледна приказка“ беше изпълнен с великолепно настроение, много усмивки и безброй вълшебства. За поредна година културната институция представя отлична продукция за всички жители и гости на китното ни градче.    

Още новини