Община Генерал Тошево

08 февруари ’21

Започна образователната кампания на Районен съд – Генерал Тошево

Съдът и училището заедно срещу онлайн тормоза 1

Започна образователната кампания на Районен съд – Генерал Тошево

На 8 февруари стартира образователната кампания на Районен съд – Генерал Тошево „Съдът и училището заедно срещу онлайн тормоза“. Тя се провежда сред учениците в града с подкрепата на Регионалния инспекторат по образованието, а лектор на заниманията е Димо Водкаджиев – системен администратор на Районния съд. Кампанията е в унисон със сключеното споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерството на образованието и науката относно реализирането на образователно програми сред учениците.

  

Първата лекция по темата се проведе в Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“. Темата на урока беше „Онлайн тормоз“. Особено внимание в лекционният материал беше отделено на сравнението между традиционния и онлайн тормоза, както и как учениците могат да се предпазят от онлайн агресори. Предоставени бяха за ползване от училищният психолог анонимни самоопознавателни въпросници свързани с онлайн тормоза, които при желание учениците биха могли да попълнят. В края на лекцията Димо Водкаджиев отправи покана към учениците за написване на есе на тема „Казвам НЕ на онлайн тормоза“, като не пропусна да посочи, че ще има награди за отличените творби.

   Събитието премина при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и разпореждания срещу COVID – 19.

   С реализирането на тази кампания Районен съд – град Генерал Тошево продължава и надгражда своята добрата практика за работа с деца и младежи.

 

Още новини