Община Генерал Тошево

30 октомври ’20

Забранява се разполагането на сергии и атракциони за празниците на град Генерал Тошево

Забранява се разполагането на сергии и атракциони

Щаб

Забранява се разполагането на сергии и атракциони за празниците на град Генерал Тошево

     На 30 октомври, в сградата на Община Генерал Тошево се проведе заседание на общинския Кризисен щаб в града, във връзка с превенцията от разпространение на коронавирус – COVID – 19, сериозното повишаване на броя на заразени в цялата страна, въведените нови ограничителни противоепидемични мерки и предстоящият празник на града – 8 ноември. Най-важното решение, което беше взето с пълно мнозинство, след проведено гласуване, е че се въвежда забрана за разполагането на сергии, подвижни търговски обекти и атракциони по време на празничните дни на град Генерал Тошево, с цел предотвратяване струпването на много хора на едно място. Част от събитията от празничната програма също отпадат, докато други ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на здравния министър.    

       

По време на срещата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от местната власт във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината. Провежда се засилен контрол и проверка на всички търговски обекти в града и селата. Всеки петъчен ден, когато се провежда общинският пазар, също има засилен контрол. Във всички детски градини и училища на територията на общината се извършва сутрешен филтър и дезинфекция.

   На заседанието на Щаба стана ясно, че към дата 30 октомври, пациентите с положителен PCR-тест на територията на Община Генерал Тошево са 5. Един от тях се намира в болнично заведение, а другите четири са на домашно лечение. Под карантина са поставени 10 лица.

Още новини