Община Генерал Тошево

28 февруари ’19

Страхотни рецитации плениха публиката на общинския конкурс „За да я има България“

Страхотни рецитации плениха публиката на общинския конкурс „За да я има България“

Страхотни рецитации плениха публиката на общинския конкурс „За да я има България“

В последните два дни на месец февруари в зала „Йордан Йовков“ в сградата на Община Генерал Тошево се проведе юбилейното пето издание на конкурса за рецитация „За да я има България“. Според регламента той включваше рецитали на възрожденска и съвременна българска поезия, като участниците бяха разделени в две възрастови групи: за деца I – IV клас и за деца V – VII клас от всички училища в общината.

DSC_0032

В петото издание на конкурса участие взеха над 120 деца. В първия състезателен ден, когато на сцената излязоха учениците до IV клас, броят на участниците беше внушителен – близо 80. Във втория ден на надпреварата, при по-големите, участниците бяха около 40. За изявите си децата бяха оценявани от тричленно жури в състав Иванка Игнатова – председател и членове Цветелина Христова и Елена Дочева.

В направление „Възрожденска литература“ първа награда беше присъдена на Мадлен Златева Власева от ОУ „Хр. Смирненски“ – град Генерал Тошево. На второ място беше класирана Камелия Кирилова Пенева от СУ „Н. Вапцаров“ – град Генерал Тошево, а на трето място остана Вера Атанасова Кирчева от ОУ „Хр. Смирненски“.

DSC_0044

В направление „Съвременна българска поезия, посветена на родината“, първа награда спечели Цветелина Станимирова Маркова от СУ „Н. Вапцаров“. Втора награда беше присъдена на Димитър Илиев Тодоров от ОУ „Хр. Смирненски“, а на трето място беше класиран Георги Еленков от ОУ „Йордан Йовков“ – село Спасово.

DSC_0033

При по-големите – учениците от V до VII конкурсът се проведе на следващия ден, а изпълненията бяха прекрасно отработени и това максимално затрудни журито. В направление „Възрожденска литература“ на първо място беше класиран Петър Петров от ОУ „Йордан Йовков“ – село Спасово. С втора награда беше наградена Йоана Илчева от ОУ „Хр. Смирненски“ – град Генерал Тошево, а на трето място беше класиран Себат Ниази от ОУ „Хр. Ботев“ – село Кардам.

В направление „Съвременна българска поезия, посветена на родината“ първа награда беше присъдена на учениците на VII „б“ клас на СУ „Н. Вапцаров с ръководител Рада Нонева. Втора награда беше присъдена на Стоян Цонев от ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово, а трета – на Милена Руменова от същото училище.

Още новини