Община Генерал Тошево

09 февруари ’21

Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево

Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево

Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево

 Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево днес, 9 февруари. В рамките на визитата си тя посети Дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, Домашен социален патронаж към Община Генерал Тошево, както и Център за обществена подкрепа – ЦОП. Целта на посещението бе да се запознае със социалните услуги, предлагани на територията на общината.

 В Домашен социален патронаж и в Центъра за обществена подкрепа тя бе придружавана от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той запозна министъра с това по какви социални програми и мерки работи Общината в условията на пандемия и не само. Градоначалникът наблегна на факта, че във време на тежка криза именно социалните услуги са тези, които крепят рисковите групи – самотноживеещите хора, инвалидите, многодетните семейства, хората без доходи.

 Министърът на труда и социалната политика също коментира ситуацията в контекста на извънредната обстановка и широко разгърнатата социална политика на ведомството, което тя оглавява. Деница Сачева не скри задоволството от видяното в общината.

 Кметът Валентин Димитров зарадва социалния министър с подарък – комплект от шест тома на Йордан Йовков.

Още новини