Община Генерал Тошево

29 март ’17

Смях в залата на читалището за 1 април

Смях в залата на читалището за 1 април

Смях в залата на читалището за 1 април

Ако в Деня на хумора и шегата - 1 април, искате да се забавлявате, постановката "Д-Р" на сръбския комедиограф Бранислав Нушич е правилният избор. Тя ще бъде представена на сцената на НЧ „Светлина – 1941” от 18. 00 часа в събота. Комедията е сред визитните картички на Шуменския театър „Васил Друмев” и вече пет години умело разсмива почитателите на театралното изкуство в страната.

Спектакълът е дело на режисьора Бойко Богданов. А сценографията и костюмите са вдъхновени от сценографката Диляна Асенова. В главните роли ще имате възможност да се насладите на забавните превъплъщения на популярните актьори Тончо Токмакчиев и Мария Сапунджиева, които в динамична игра с актьорите: Милен Димитров, Таня Алваджиева, Кольо Стайков, Мария Григорова, Дарина Бодурова, Стефани Лечева, Любен Попов, Стефан Сотиров, Цветана Стоянова, Валентин Ченков, Диа Мантова и Добромира Климентова ще изпълнят театралната вечер със смях и веселие!

"Доктор" е блестяща комедия на известния сръбски писател и драматург Бранислав Нушич – ярък комедиограф, изобличител на социалните пороци в сръбското общество от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Големият балкански сатирик и шегобиец Бранислав Нушич е написал комедията през 1936 година, но както обикновено става с големите произведения на изкуството, тя не е загубила нито актуалността си, нито блясъка си до днес...

Още новини