Община Генерал Тошево

23 юли ’19

Работи се активно по капиталовата програма на Община Генерал Тошево

Работи се активно по капиталовата програма на Община Генерал Тошево

Работи се активно по капиталовата програма на Община Генерал Тошево

Акцентът и тази година е върху обекти с висока социална значимост

Усилена работа върви по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево за 2019 година. В момента приключват строително-монтажните дейности по два от обектите. Това са тротоарът по ул. „Димитър Благоев“ и ремонтът на сградата на ВиК помпата в с. Люляково.

Ремонтът на тротоара продължи близо месец. Изцяло бяха подменени старите плочки с нови, като общата реновирана пешеходна площ е близо 450 кв. м. Стойността на изпълнените строително-ремонтни дейности е 36 800 лв.

IMG_3485

Сградата на помпата в с. Люляково също бе завършена за по-малко от месец. Тя вече е със сменена дограма, измазана, боядисана и приведена във вид, подходящ за оптимална работа. 9 100 лв. са средствата отделени от общинския бюджет за този ремонт.

IMG_3498

Друг мащабен се ремонт се изпълнява в с. Кардам. Това е ремонтът на здравната служба в едно от най-големите добруджански села. Със 38 400 лв. ще бъде обновен покрива на сградата и ще бъде обособена зона за отдих между клуба на пенсионера и здравната служба. В момента се работи паралелно по двете строителни площадки.

IMG_3510

Тази година Община Генерал Тошево реализира една от най-мащабните си инвестиционни програми. В нея са включени както рехабилитация на няколко десетки километра общинска инфраструктура, така и ремонти на кметства, читалища, клубове на пенсионера и технически съоръжения.

Още новини