Община Генерал Тошево

11 февруари ’21

Площадката за скейтборд и ролери вече очаква любителите на екстремни спортове

На съвсем нова скейтборд площадка вече ще могат да се радват младежите в град Генерал Тошево.

Площадката за скейтборд и ролери вече очаква любителите на екстремни спортове

Площадката за скейтборд и ролери вече очаква любителите на екстремни спортове

   На съвсем нова скейтборд площадка вече ще могат да се радват младежите в град Генерал Тошево. Съоръжението е изградено на площ от близо 220 кв. м. в градския парк (пространството зад пощата) и съдържа общо седем уреда за различни видове трикове – двойна рампа с парапет, четвърт тръба – 4 бр., обикновена рампа 260/125 см. и единична рампа с парапет. Самите уреди са заводски, изработени от съвременни материали и с повърхност за каране от професионален композитен материал, изработен специално за скейткаране. Те са анкерирани директно към настилката от шлайфан бетон и отговарят на всички изисквания за безопасност. Трябва да се отбележи, че идеята за реализирането на това ново място за създаване и усъвършенстване на умения за каране на скейтборд, ролери, велосипеди и тротинетки, е на децата и младежите от град Генерал Тошево.    

   Освен за скейтборд площадката дава възможност на децата да упражняват и други видове екстремни спортове като каране на ролери, тротинетки и дори колела трикове. Уредите пък са с различни нива на трудност. Площадката е разположена между дърветата в парка, които създава естествена зелена преграда от основните алеи. В бъдеще около нея ще бъде изградена обособена зона с пейки и осветление.  

   С поредното съоръжение изградено от Община Генерал Тошево на територията на градския парк, той се превръща във все по-удобно и предпочитано място за практикуване на различни спортове и тренировки за малки и големи. Освен скейтконструкцията в парка има още изкуствено игрище за мини футбол, игрище за баскетбол и волейбол, площадка за безопасност на движението и много съоръжения за най-малките.

   Общата стойност на договора за изготвянето на проекта и строително-монтажните дейности е 34 300 лв. с ДДС.

Още новини