Община Генерал Тошево

28 май ’18

Първи празник „Среща на поколенията“ в с. Преселенци

Първи празник „Среща на поколенията“ в с. Преселенци

Първи празник „Среща на поколенията“ в с. Преселенци

Жители и гости на Преселенци се събраха тази събота, 26 май, на първата по рода си „Среща на поколенията. Събитието уважиха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, секретарят Вяра Дянкова, както и началник отдел „Култура и международно сътрудничество“ Маргарита Великова. Тържеството се състоя в залата на НЧ „Нов живот – 1941“ , а първи да поздрави присъстващите излезе кметът на община Генерал Тошево.

DSC_0020

Той изрази своето удовлетворение, че хората от това хубаво село на общината обединяват усилия за подготовката на тържествения ден само два дни след сбора на 24 май. Пожела им да съхраняват родовите добруджански корени и да намират повече време за подобни прояви.

DSC_0024

Жители и гости посрещнаха с аплодисменти участниците в богатата фолклорна програма, подготвена за празника. Тя започна с изпълнения на децата и учениците от селото, след което на сцената последователно се качиха гостуващите състави от Кардам, Чернооково и Победа. Домакините също се представиха пред пълната зала.

DSC_0026

Спазвайки традицията да направят нещо ново домакините на празника бяха подредили изложба с фотоси, които всеки гост на събитието можеше да разгледа и да проследи историята на Преселенци.

DSC_0016

Още новини