Община Генерал Тошево

21 ноември ’18

От днес красенци се радват на реновиран пенсионерски клуб

От днес красенци се радват на реновиран пенсионерски клуб

От днес красенци се радват на реновиран пенсионерски клуб

Средствата за строително-монтажните работи по клуба са малко над 13 хил. лв. и са осигурени от общинския бюджет

Изцяло реновиран пенсионерски клуб отвори врати днес в с. Красен. Той се намира в сградата на читалището и носи името на емблематичната Йовкова героиня Албена. Празничното събитие бе уважено от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип. Гости на тържеството бяха и кметове на съседни румънски села.

В своето приветствие към домакините градоначалникът посочи, че открива пети пенсионерски клуб в общината и се радва, че инициативата за това идва от самите жители на населените места. Той подчерта, че идеята да се реновира читалищното помещение е дошла по време на среща от инициативата „Попитай кмета“ . „Преди малко повече от година бях тук и вие поискахте да ви осигурим по-добри условия за свободното време на вас, хората от третата възраст. Радвам се, че това вече е факт и освен да се събирате на сладки приказки и по хубави поводи, можете да си каните и гости.“, с тези думи се обърна Валентин Димитров към красенци преди да пререже лентата на обновеното помещение.

IMG_0522

Ремонтът на пенсионерския клуб включва подмяна на дограма, нова септична яма, измазване, боядисване, поставяне на окачен таван, подова настилка, кухненско оборудване, ново осветление. Предстои да бъде закупен единствено хладилник.

IMG_0543

След тържествената част празникът на жителите от любимото село на Йовков продължи с песни и хубаво настроение.

IMG_0538

Още новини