Община Генерал Тошево

23 февруари ’22

Община Генерал Тошево е одобрена по поредния значим социален проект

Община Генерал Тошево е одобрена по поредния значим социален проект

Община Генерал Тошево е одобрена по поредния значим социален проект

Община Генерал Тошево спечели проект „Закупуване на обзавеждане и професионално кухненско оборудване за „Домашен социален патронаж“ на град Генерал Тошево, община Генерал Тошево“, финансиран от Фонд „Социална закрила“.

 

Благодарение на изпълнението на проекта, ще бъде закупено ново професионално кухненско оборудване и обзавеждане на помещенията за приготвяне на храна за потребителите на Домашен социален патронаж и Обществена трапезария на територията на община Генерал Тошево. По този начин значително ще се подобри микро климата и работната среда на служителите, ще се разширят възможностите за обогатяване на асортимента в менюто, което пряко ще рефлектира върху предоставяната ежедневна социална услуга на крайния потребител.

 

Общият бюджет на проекта е в размер на 42 784,40 лева с ДДС, като 35 998,79 лева с ДДС са финансовите средства, които Община Генерал Тошево ще получи безвъзмездно от Фонд „Социална закрила“. Собственото финансиране е в размер на 6 785,61 лева с ДДС.

 

Проектът предвижда закупуване на един професионален хладилен шкаф с две плътни врати, с вместимост 1476 л предназначен за съхранение на всички видове хранителни продукти; един професионална електрическа пекарна на три нива – високо ефективна с равномерност на печенето; един обръщателен газов тиган, съчетаващ възможността за използване на уреда, като няколко уреда едновременно; една професионална съдомиялна; една картофобелачка с капацитет 20 кг.; една зеленчукорезачка; един планетарен миксер и модерно обзавеждане чрез закупуване на два стелажа, една работна маса и два професионални кухненски шкафове от никелова стомана.

 

Това е поредната стъпка, предприета от Община Генерал Тошево за повишаване качеството на услугата за крайния потребител на Домашен социален патронаж.

Още новини