Община Генерал Тошево

31 декември ’16

Новогодишно приветствие на Кмета на Община Генерал Тошево

Новогодишно приветствие на Кмета на Община Генерал Тошево

Новогодишно приветствие на Кмета на Община Генерал Тошево

Уважаеми съграждани,

Скъпи жители на община Генерал Тошево,

Гледайки към Новата 2017 година ще оставя гръмките слова и послания за други поводи. Знам, че в дните на коледните и новогодишните празници преоткриваме топлината и надеждата, от които всеки има нужда. Вдъхновени от смисъла за ново начало, се стараем да бъдем добри и да искаме най-доброто за хората около нас – нашите семействата, хората, с които работим, приятелите, чиято опора търсим.

Нека с отминаващата 2016 година загърбим онова постоянно чувство на недоверие и несигурност, с което сякаш сме закърмени. Нека се радваме на малките неща. И ако за 2017-та си пожелаем повече усмихнати лица, да се постараем едно от тези лица да е нашето – така ще дадем своя принос за една по-хубава година. Ако вложим и усърдие във всичко, което правим, несъмнено ще пожънем успехи. Но най-добре ще бъде, всеки от нас да посее нещо. Нещо, чиито плодове да очаква в близко или по-далечно бъдеще, нещо, за което да се грижи. Защото само създавайки, ще разберем, че притежаваме сили да променим бъдещето към по-добро.

Твърде лесно е да обикнем нещо вече създадено – творба, красива гледка или човек, но това не може да се сравни с чувството да обикнем това, което ние сами сме създали. Затова нека на прага на 2017 година си дадем сметка какво направихме до тук и какво бихме направили през следващата година. Каква следа ще оставим след нас. Ще бъдем ли с действията си полезни някому? Защото най-хубавото чувство не е чуждото одобрение и висока оценка, а усещането за собствена удовлетвореност от постигнатото, което неминуемо озарява и околните.

Затова, уважаеми жители на общината, бъдете най-вече здрави!

През новата година създавайте, градете, обичайте и жънете гордо богатата реколта на своите сбъднати мечти!

Честита Нова 2017 година!

Валентин Димитров

Кмет на Община Генерал Тошево

Още новини