Община Генерал Тошево

26 май ’16

Криси Христова впечатли на младежкия поп-рок конкурс “Сарандев”

Криси Христова впечатли на младежкия поп-рок конкурс “Сарандев”

Криси Христова впечатли на младежкия поп-рок конкурс “Сарандев”

Талантливата изпълнителка от град Генерал Тошево Кристина Христова за пореден път впечатли с изявите си на сцената. Този път младата певица се представи страхотно на юбилейното XXV-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс “Сарандев”, който се проведе преди дни в град Добрич. В конкуренцията на изпълнители от Казахстан, Молдова, Гърция и България, Криси Христова успя да се пребори за третото място в своята трета възрастова група. При най-големите участници първото място отиде при Кулаим Каирбаева от Казахстан, а на второ място остана – Симеон Желязков от София.

Фестивалът на песента “Сарандев” е изключително популярен и престижен, въпреки че беше прекъснат за три години. За последно надпреварата се проведе през 2012 година, но сега отново е подновена. Организатор на Европейския младежки поп-рок конкурс “Сарандев” е Община град Добрич и Младежки център “Захари Стоянов”. Надпреварата премина под патронажа на кмета на град Добрич – Йордан Йорданов, а мотото на конкурса е „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!”. Участие в конкурса взеха 65 изпълнители от 6 държави. Председател на журито беше известният български композитор, певец и инструменталист – Хайгашот Агасян. Членове на журито – София Лазополу – педагог в музикалната консерватория в Атина – носител на Гран при на „Сарандев“ 2001 г. и представители от Гърция, Румъния, Грузия, Казахстан и Молдова. Закриването на фестивала беше отбелязано с галаконцерт и рецитал на популярната изпълнителка Михаела Филева.

Първата поява на Кристина Христова на конкурса е през 2011 година, когато печели една от големите награди – екскурзия в Израел и участие в песенен конкурс там. Иначе, Мирела Вилева Димитрова от Русе грабна голямата награда на XXV-я юбилеен Европейски младежки поп-рок конкурс “Сарандев”.

 

Още новини