Община Генерал Тошево

28 февруари ’22

Информация за кампанията на БЧК за набиране на дарения

Информация за кампанията на БЧК за набиране на дарения

Информация за кампанията на БЧК за набиране на дарения

Общинската организация на Български червен кръст в сътрудничество с Община Генерал Тошево се присъединява към националната кампания  на Български червен кръст за набиране на дерения за подпомагане на пострадалите от кризата в Украйна. Тя стартира на 27 февруари и включва набиране на материални дарения.

 

Най-неотложни са нуждите от:

 - чисти годни за употреба мъжки, дамски и детски дрехи и обувки;

 - спално бельо;

 - топли завивки;

 - хигиенни материали;

 - храни с дълготраен срок на годност.

 

Даренията се приемат в областните структури на БЧК в страната, като пункт за Генерал Тошево е определен Центърът за почасово предоставяне на услуги в домашна среда (блок на фотото).

 

В унисон с предприетите мерки, Община Генерал Тошево започва записване на  жители на общината,  които биха  предоставили за временно ползване част от своите жилища или необитаеми такива за подслон на пристигащите украинци и бесарабски българи. Това може да направите като изпратите данни и контакт за обратна връзка на e-mail: mail@toshevo.org  и на тел: 05731 2020.

 

Паралелно с  това Общинска администрация е в готовност също да настани украински граждани, бягащи от конфликта, а при нужда да обезпечи тяхното изхранване чрез Домашен социален патронаж.

 

Информация и съдействие за набиране на помощи в община Генерал Тошево можете да получите на тел.: 0884 835 313.

 

Още новини