Община Генерал Тошево

05 юли ’24

Фотографи запечатаха моменти от жътвата в Добруджа

Фотографи запечатаха моменти от жътвата в Добруджа

Фотографи запечатаха моменти от жътвата в Добруджа

   И през тази година село Красен е домакин на Фотопленер „Хоризонти“, организиран от местното кметство и Община Генерал Тошево. Арт-проявата се провежда за седми път и това лято преминава под наслов „Жътва в Добруджа“.

 

   За фотопленера, който започна на 4 юли в село Красен, пристигнаха пет професионални фотографи, които запечатаха красиви моменти по време на едно от най-важните събития през годината за този регион – жътвата на пшеница. Участие във форума взеха Виктор Димчев и Георг Марков от София, Диан Милтиядев и Росица Милтиядева от Добрич и Живко Близнаков от Варна.

 

   Фотообективите на участниците този път бяха привлечени от красотите на безкрайните златни поля, тежките машини и целият трудов процес по време на жътвата на пшеница в района.

 

   Основната идея на пленера, който вече е ежегоден, е той да се превърне в празник на изкуството – своеобразна среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

 

   По традиция и тази година фотопленерът ще завърши с изложба на най-добрите фотоси. Тя ще бъде наредена и открита точно за Фолклорен събор „Богородица“, който ще се проведе на 24 и 25 август в град Генерал Тошево.

 

 

Още новини