Община Генерал Тошево

13 май ’22

Децата ни са спортни и борбени натури – доказаха го с игрите „Бързи, смели, сръчни“ при учениците

Децата ни са спортни и борбени натури – доказаха го с игрите „Бързи, смели, сръчни“ при учениците

Децата ни са спортни и борбени натури – доказаха го с игрите „Бързи, смели, сръчни“ при учениците

Състезание „Бързи, смели, сръчни“ се проведе и за ученици от третите и четвъртите класове на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ в града. Надпреварата се състоя ден след тази за децата от детските градини и също предизвика небивал интерес. Местата за публика в спортната зала отново бяха изпълнени до краен предел, този път предимно с ученици, подкрепящи своите приятели.

 

Самите игри бяха доста усложнени и много по-интензивни и натоварващи. Проведоха се четири кръга от по две игри (една за отборите на трети клас и една за отборите на четвърти клас). Всяка игра беше съставена от три различни етапа, като всеки следващ беше по-труден от предходния. И тук основните спортни активности бяха свързани с пазене на равновесие, баланс, повратливост, пъргавина, точност и разбира се – бързина.

 

Най-интересна за всички беше последната четвърта игра. В нея децата трябваше да преминат бързо през конуси и спортна хоризонтална стълбичка, а след това да спукат балон с помощта на стрела за дартс. При успешен удар, получаваха плик с буква от десет цифрена дума, която накрая всеки отбор трябваше да подреди правилно. Думата, която накрая се получаваше беше ПОБЕДИТЕЛИ. И двата отбора успяха да се справят с това предизвикателство и доказаха, че наистина са победители. Особено в спорта, защото показаха непримирим дух, огромно желание за победа и раздаване до предела на силите си.

 

В края на състезанието пък имаше много поводи за усмивки – купите и медалите бяха за всички, защото децата дадоха всичко от себе си. И защото в подобни състезания не е важно, който е спечелил повече игри, а кой е участвал, представил се е добре и е защитил името на своето учебно заведение.

 

Затова и организаторите от Община Генерал Тошево обещаха на децата, че „Бързи, смели, сръчни“, ще се превърне в традиция. Учениците от своя страна заявиха, че ще продължават да бъдат активни и да спортуват, за да бъдат готови за следващите предизвикателства.       

Още новини