Община Генерал Тошево

18 май ’22

Демонстративен двубой по волейбол сложи край на второто издание на Седмицата на спорта

Демонстративен двубой по волейбол сложи край на второто издание на Седмицата на спорта

Демонстративен двубой по волейбол сложи край на второто издание на Седмицата на спорта

Второто издание на Седмицата на спорта в град Генерал Тошево приключи с демонстративен двубой по волейбол между учениците от Общински младежки съвет и представители на Общинска администрация. Срещата се игра на 17 май – Денят на българския спорт в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“.

 

И двата отбора бяха смесени – съставени и от момичета и от момчета, но това по никакъв начин не повлия на качеството на двубоя. В срещата се включи и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Младежите показаха огромно желание, а някои от тях и сериозни качества, въпреки факта, че никога не са тренирали волейбол организирано под ръководството на специалист. Децата споделиха, че интересът към този спорт в града е голям и биха се занимавали по-сериозно ако имат тази възможност.

 

В самия двубой малко по-силен беше отборът на Общинска администрация, който се поздрави с победата след 3:1 гейма, но това няма абсолютно никакво значение, тъй като накрая големите награди отидоха в ръцете на децата от Общински младежки съвет. Една купа за витрината с отличия, грамота, медали и две топки, едната от които професионална и подарена лично от ВК „Спортист – 99“.

 

Децата все пак си заслужиха всичко това с желанието за игра и мотивацията. Заслужиха го и с безрезервната си помощ и подкрепа, която през цялата Седмица на спорта, продължила от 9 до 17 май оказаха на организаторите. Учениците се включиха активно в почти всички турнири, често пъти помагаха при провеждането на различните спортни мероприятия и най-вече показаха, че за тях спортът не е нещо „между другото“, останало на заден план някъде след телефоните и социалните мрежи, а основна част от техния живот.    

Още новини